• Glade og tilfredse kunder 
  • Bliv medlem af HundeTV og få fast 5% rabat i shoppen
  • Få 10% rabat på dit første køb? Tilmeld dig nyhedsbrevet

Canelana – uldtrøje i 100% merinould (dueblå)

Blød uldtrøje i merinould fra Italien i høj kvalitet. Uldtrøjen kan anvendes hele året – både indenfor og udenfor. Den er slidstærkt og samtidig særdeles behageligt mod huden, da merinould hjælper med at regulere kropstemperaturen.

1.575,00 kr.

Yderligere information

Vægt1,050 kg
Størrelse

Large, Medium, Small, XLarge, XSmall, XXLarge

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Canelana – uldtrøje i 100% merinould (dueblå)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Canelana uldtrøje i det lækreste merinould

Uldtrøjen har forlænget rygstykke og høj hals med lynlås. Ribbet halsudskæring og ribbet sidepanel.

Trøjen har desuden ekstra lange ærmer og huller til tommelfingeren.

Ulden både varmer og absorberer store mængder fugt, uden at trøjen føles våd. Desuden minimerer merinould risikoen for forkølelse og kommer ikke til at lugte grimt. Fibrene er meget bløde og hudvenlige.

 

OBS! Trøjerne er store i størrelsen.

.

Materiale:

100% merinould

.

Hvorfor uld?

Uld har tre fantastiske egenskaper: Det varmer, isolerer og er åndbart.

Uld har også den egenskab at den varmer selvom den er fugtig. Faktisk kan ulden absorbere 30% fugtighed uden at det går ud over varmeevnen, hvilket er perfekt til vores regnfulde danske vejr med høj luftfugtighed – det er ikke statisk og lugten af våd hund sætter sig ikke i uld som i et syntestisk dækken er våt.

  • Uld er selvrensende;  uld indeholder lanolin, som er et voksaktig fedtstof
  • Uld kan tage op til cirka 1/3 af sin egen masse i form av vanddamp uden at den føles fugtig
  • Uld er biologisk nedbrydeligt

.

Pleje:

Vaskes på et uldprogram

En fordel ved uld er at det ikke skal vaskes så tit som almindeligt tøj pga. uldens selvrensende egenskaber. Er ulden begyndt at lugte lidt, så kan man med fordel hænge ulden et fugtigt sted, f.eks. tæt på brusekabinen eller under overdække udenfor, hvorved den dårlige lugt transporteres ud af ulden, så man kan bruge tøjet i lidt længere tid.

Når det kommer til at vaske uld, så er det faktisk meget enkelt. Man skal huske altid at bruge et vaskemiddel beregnet til uld, da enzymerne i normalt vaskemiddel kan ødelægge ulden, og herudover er det bare at beslutte sig for om man vil håndvaske eller maskinvaske. Der er delte meninger om hvad der er bedst. Nogle mener at håndvask er mere skånsomt mod tøjet, mens andre mener at maskinvask er det.

Svaret er at det kommer an på hvordan man håndvasker, for man kan nemt blive for hårdhændet. For en blid og skånsom håndvask skal man være opmærksom på at uld ikke bryder sig om for høj varme eller temperaturudsving i vaskevandet. Dvs. man skal ikke bare lægge ulden i håndvasken, tænde for den varme hane og vente på at vandet bliver lunkent. Ulden skal først lægges i vandet når det har en jævn temperatur.

Man vasker ulden ved at klemme den blidt uden at vride, og det samme gælder når man skal have vandet ud af tøjet igen. Herefter kan man med fordel rulle tøjet i et håndklæde for at absorbere så meget vand som muligt, og så skal det blidt formes og lægges fladt til tørre. Ulempen ved håndvask er at det tager tid og er lidt besværligt. Heldigvis så har de moderne vaskemaskiner et uldprogram, så man kan maskinvaske uden at stampe ulden, og det er ikke mere besværligt end almindelig maskinvask, man skal bare huske at tage tøjet ud af vaskemaskinen så snart programmet er færdigt, og så skal tøjet, ligesom ved håndvasken, lægges fladt til tørre i facon.